Samenwerkingspartners


+ Karakter

Talenti a Casa werkt samen met Karakter. Karakter is een expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandeling biedt aan kinderen en jongeren met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problemen. 
Een psychiater van Karakter sluit regelmatig aan bij de interne overleggen van Talenti a Casa. Hierdoor kunnen cliënten veelal gewoon bij Talenti a Casa behandeld blijven worden zonder doorverwezen te hoeven worden naar de specialistische ggz. Indien nodig kan dat natuurlijk wel en zullen we dit met alle partijen afstemmen. Hierdoor houden we de hulp zo laagdrempelig mogelijk. 

+ Praktijk Uit de knoop

Praktijk Uit de knoop biedt integratieve kinder- en jeugd therapie voor kinderen en jongeren die bij het opgroeien “in de knoop zijn geraakt.” Ook ouders kunnen terecht in haar praktijk in Weert voor ondersteuning en advies. Talenti a Casa werkt nauw samen met praktijk Uit de knoop. Zo blijven de lijntjes binnen een traject altijd kort.

 

+ Ennovy Talent’eert

Yvonne Vullers is pedagoge en begeleidt kinderen en jongeren met (een vermoeden van) hoogbegaafdheid. Ook organiseert zij regelmatig peergroepjes voor hoogbegaafde kinderen in haar praktijk in Herten. 
 

+ Bonnie Haenen coaching

Bonnie is kinder-, jongeren- en opvoedcoach en begeleidt gezinnen met het begrijpen van de interacties die spelen tussen gezinsleden. Talenti a Casa werkt samen met Bonnie wanneer systeemtherapie te zwaar is, maar gezinsbegeleiding passend.

 


+ Bij Freke

Freke is psycho-sociaal therapeute en biedt o.a. bokstherapie voor kinderen waarbij een lichaamsgerichte therapievorm beter passend is dan een cognitieve vorm. Freke en Talenti a Casa werken samen om hierin de meest passende vorm van behandeling te kunnen bieden.

 

 


+ KL-IK

Sinds 2017 biedt KL-IK professionele zorg op diverse leefstijlgebieden aan jeugdigen en volwassenen binnen diverse Limburgse gemeentes. Momenteel heeft Kl-IK een aantal kleinschalige locaties Wonen ter beschikking, die worden gecombineerd met een uitgebreid en vernieuwend aanbod in dagbesteding. De kracht van Kl-IK ligt in het werken vanuit eigen ervaring en zo aan te sluiten bij de klant. Dit betekent dat KL-IK werkt met vrijwilligers en/of ervaringsdeskundigen, alsmede professionele hulpverleners zoals GZ-psychologen, pedagogen en een psychiater. 

Talenti a Casa werkt samen met de psychiater van KL-IK voor medicatie vragen bij trajecten waarbij een classificatie is gesteld en behandeling onvoldoende heeft kunnen bieden. Medicatie vragen kunnen door deze samenwerking besproken worden op consultbasis, waarna ook de opvolging in beeld wordt gehouden door Talenti a Casa en KL-IK. 

Ons team

Ontmoet onze professionals

Talenti a Casa is er voor kinderen, jeugdigen, ouders, leerkrachten en iedereen die bij de ontwikkeling van een kind betrokken is. Wij vinden het belangrijk om systeemgericht te werk te gaan, dat betekent dat we graag met iedereen in de omgeving van het kind in gesprek gaan wanneer we denken dat dit kan bijdragen aan een gezonde ontwikkeling.